Бюл. Здраве - септември 2018 - Заемна за възрастни

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Бюл. Здраве - септември 2018

През месец септември отдел „Заемна за възрастни” ще ви представи авторката Луиз Хей. Всички сме чували теорията, че мислите ни влияят директно върху живота ни - както върху нещата, които ни се случват, така и върху здравето ни. Разбира се, много е трудно да мислиш позитивно и да бъдеш оптимистично настроен при всяка ситуация, пред която живота те изправя. Тук на помощ идва легендарната Луиз Хей, автор на бестселъра "Излекувай живота си". Личната съдба на дамата, която на 8-ми октомври отпразнува 90-тия си рожден ден, е пример затова, че всичко е възможно, стига да започнем от една мъничка крачка ... .

Тя открила, че когато човек не вярва на живота или на хората, които го заобикалят, той всъщност не вярва на себе си. "Не вярваме на своето Висше Аз, че ще се грижи за нас във всички ситуации." - допълва тя. След като започнала да си вярва, Хей открила, че й е по-лесно да обича себе си, което всъщност е в основата на нейната теория. Според нея всичко започва от любовта, която изпитваме и даваме на себе си. Не можеш да дадеш любов, ако нямаш любов, не можеш да получиш любов, ако ти сам не дадеш.

Където и да се намирате в живота, какъвто и да е вашият творчески принос, каквото и да ви се случва, вие винаги правите най-доброто, на което сте способни, в съответствие с разбиранията, съзнанието и познанието, които имате". Луиз е помогнала на хиляди хора по света в тяхното пътуване към себе си, по време на което те откриват връзка с душата си, с любовта, която носят и със здравето, което е наше изконно право. Хей вярва искрено, че ако всеки ден, всеки на нашата планета, през първите минути, в които се събуди, произнесе следните думи:
"Добро утро, (своето име), обичам те. Наистина, наистина те обичам. Днес ни очакват чудесни преживявания. Избирам да създам невероятен нов ден и невероятно бъдеще" - животът ни ще бъде много по-лек, щастлив и изпълнен с любов.
Основите на философията за живота на тази уникална и вдъхновяваща жена:
1. Прошка - простете на хората, които са ви наранили, но не забравяйте, че е също толкова важно да простите и на себе си.
2. Кураж - изисква се много кураж, за да се изправите пред болката и миналото си, за да поемете отговорност за себе си и за здравето си. Не забравяйте, че е ваше изконно право да бъдете щастливи и здрави.
3. Благодарност - благодарността носи със себе си още неща, за които да бъдете благодарни. Толкова е простичко.
4. Любов - енергията, която държи вселената e безусловната любов. Не можеш да дадеш любов, ако я нямаш в себе си, не можеш да получиш любов, ако не дадеш.
5. Смях и чувство за хумор - Обичате ли да се смеете? Луиз Хей обожава. Смехът лекува и отразява вярването, че всичко е наред.

Ето и някои от най-важните и емблематични постулати за позитивен и пълноценен живот...
1. За настоящето
Днес е нов ден, неизживяван никога преди. Живей в Настоящето и се наслаждавай на всеки миг. Силата винаги е в настоящия момент.
2. За миналото
Бъди готов да се разделиш със старите, негативни убеждения. Те са само мисли, които запречват пътя ти. Новите ти мисли са позитивни и носещи удовлетворение.
Поучи се от миналото и го остави зад себе си. То не може да бъде променено. Живей в
настоящето.
3. За силата на мислите и думите
Мислите и думите ни постоянно оформят нашия свят и изживяванията ни.
Онова, което даваме, се връща при нас.Това, което мислим за себе си, става истина за нас.
Всяка мисъл, която минава през съзнанието ни, създава бъдещето ни. Всеки от нас сътворява своите преживявания чрез мислите и чувствата си.Това, което мислим, и думите, които изричаме, изграждат преживяванията ни.
Помни: ти не си жерта на своите мисли. Ти избираш своите мисли!
4. За приятелите Обграждай се с позитивно мислещи хора. Позволи да си отидат от Живота ти хората, които не те подкрепят.
5. За прошката и вината
Прошката е дар към теб самия, защото те освобождава от затвора, в който сам си се зaключил. Можеш да се разделиш с миналото и да простиш на всички.
Прости си за това, че си се наранил. Прости си за това, че си наранил другите. Прости си за това, че си позволил на другите да ви наранят.
Освободи се от нуждата да виниш когото и да е, включително и себе си.
6. За критиката
Спри да критикуваш. Критиката никога никого не променя. Откажи се от самокритиката. Приеми се такъв, какъвто си. Когато се критикуваш, твоите промени са негативни. Когато одобряваш действията и себе си – ти се променяш позитивно.
Критиката разрушава вътрешния дух. Похвалата го укрепва. Хвали себе си, колкото се може повече. Казвай си колко добре се справяш с всяка дреболия.
Спри да критикуваш. Критиката никога никого не променя. Откажи се от самокритиката. Приеми се такъв, какъвто си. Когато се критикуваш, твоите промени са негативни. Когато одобряваш действията и себе си – ти се променяш позитивно.
Критиката разрушава вътрешния дух. Похвалата го укрепва. Хвали себе си, колкото се може повече. Казвай си колко добре се справяш с всяка дреболия.

7. За страховете
Страховете ти са само мисли. Спри да се плашиш, да се тероризираш с мислите си. Това е ужасен начин на живот. Мислите могат да се променят. Избери да мислиш без страх. Вселената подкрепя изцяло всяка мисъл, в която избереш да повярваш. Изборът на мисли е безграничен. Избери равновесието, хармонията и мира и те ще се изявяват в твоя Живот.
8. За слабостта
Освободи се от потребността да бъдеш слаб. Заслужаваш най-доброто от живота, приеми го Сега.
Помни, че не си отговорен за своя Живот.
9. За очакванията
Откажи се да имаш очаквания. Отпусни се свободно и с любов в течението на Живота. Обичай себе си. Знай, че на всеки завой те чака добро.
10. За новия поглед
Бъди готов да видиш Живота по нов и различен начин, да забелязваш незабелязаните
преди неща. Винаги има нов свят, който очаква погледа ти.
11. За проблемите
Всеки проблем си има решение. Всяко преживяване е възможност за учене и израстване.
12. За собственото "Аз"
Имаш правото да бъдеш точно това, което си. Имаш право да направиш всичко, което искаш да направиш. Имаш правото да се учиш и израстваш от собствените си грешки.
Отнасяй се с любов към недостатъците си. Осъзнавай, че ти сам си ги създал, за да удовлетвориш някакви свои потребности. Сега търсиш нови позитивни пътища за удовлетворение на потребностите си. Така че нежно се отървавай от старите негативни стереотипи на поведение.
Бъди великодушен към себе си. Бъди добър към себе си. Бъди търпелив, тъй като ти усвояваш нов способ на мислене. Отнасяй се към себе си като към любим човек.
13. За любовта
Любовта ражда чудеса. Когато обичаш себе си, позволяваш на чудесата да се случат в Живота ти. Когато обичаш и приемаш себе си ви, всичко в Живота ти потръгва. Всеки ден поглеждай в огледалото и казвай на образа отсреща: "Аз НАИСТИНА те обичам! Теб! Точно теб!". С всеки ден ще става все по – лесно..
14. За изцелението
Твоето съзнание и твоето сърце са твоето лекарство.
Изцелението означава да постигнеш цялост; изцелението означава да приемеш изцяло себе си - не само онова, което ти харесва, а наистина всичко; да приемеш целия себе си такъв, какъвто си. Обърни се навътре в себе си и ще откриеш способностите си на лечител. Ти притежаващ невероятни умения, за които досега не си подозирал. Затова бъди готов да стигнеш до ново ниво на съзнание и да откриеш способности и таланти, които не си подозирал. Ти си напълно способен не само да излекуваш някаква си болест.Ти си напълно способен да изцелиш себе си на всички възможни нива.
15. За благодарността
Вселената обича благодарността. Колкото по-благодарен си, толкова повече блага получаваш. Под "блага" разбирам не само материалните неща, но и всички хора, места и преживявания, заради които си струва да се живее.
16. За тялото
Научи се да се храниш правилно. Каква храна е необходима на тялото ти за поддържането на оптимална енергия и работоспособност? Научи физически упражнения. Кои от тях ти доставят удоволствие? Обичай и уважавай храма, в който живееш.
17. За възрастта
Възрастта ти е точната възраст, на която трябва да бъдеш в този момент от Живота ти. Всяка година ти си добавял нещо към своя опит, за да стигнеш тук, където си в момента. Помни: няма изгубено време, защото всеки ден от Живота ти те е учил на нещо ново. Цени възрастта и опита си. Цени себе си - тук, където си в момента.
18. За детето в теб
Спомни се какво те радваше като дете. Намери начин да "интегрираш" тези радости в Живота си. Забавлявай се с всичко, което правиш. Усмихвай се непрекъснато. Смей се на
висок глас. Позволи си да изразиш радостта си. Радвай се и знай че Вселената се радва заедно с теб!
19. За избора
Светът е пълен с хубави неща и благоденствие. Избери да отвориш сетивата си за тях и да ги пуснеш в Живота си.
20. За промяната
Не чакай момента, когато нещата ти ще са наред, ще отслабнеш, ще намериш нова работа или ще започнеш нова връзка. Започни веднага и прави всичко, което зависи от самия теб

Най-добрият начин да получиш любов, е да дадеш любов. Ако вярваш, че никой не те обича и че си самотен, това ще намериш в Живота си. Ако вярваш, че Любовта изпълва с радост сърцето ти, това ще намериш в Живота си.
Бъди готов за Любовта. Бъди готов да обичаш и да я цениш. Бъди готов да й се отдадеш.
През месец октомври отдел „Заемна за възрастни” ще ви представи някои от книгите на Луиз Хей.

 
Начало | Бюлетин Здраве - април 2023 | Бюлетин Здраве - март 2023 | Бюлетин Здраве - февруари 2023 | Бюлетин Здраве - януари 2023 | Бюлетин Здраве - декември 2022 | Бюлетин Здраве - ноември 2022 | Бюлетин Здраве - октомври 2022 | Бюлетин Здраве - септември 2022 | Бюлетин Здраве - август 2022 | Бюлетин Здраве - юли 2022 | Бюлетин Здраве - юни 2022 | Бюлетин Здраве - май 2022 | Бюлетин Здраве - април 2022 | Бюлетин Здраве - март 2022 | Бюлетин Здраве - юни 2021 | Бюлетин Здраве - май 2021 | Бюлетин Здраве - април 2021 | Бюлетин Здраве - март 2021 | Бюлетин Здраве - февруари 2021 | Бюлетин Здраве - януари 2021 | Бюлетин Здраве - декември 2020 | Бюлетин Здраве - ноември 2020 | Бюлетин Здраве - октомври 2020 | Бюлетин Здраве - септември 2020 | Бюлетин Здраве - август 2020 | Бюлетин Здраве - юли 2020 | Бюлетин Здраве - юни 2020 | Бюлетин Здраве - май 2020 | Бюлетин Здраве - април 2020 | Бюлетин Здраве - март 2020 | Бюлетин Здраве - януари 2020 | Бюлетин Здраве - декември 2019 | Бюл. Здраве - ноември 2019 | Бюл. Здраве - октомври 2019 | Бюл. Здраве - септември 2019 | Бюл. Здраве - август 2019 | Бюл. Здраве - юни 2019 | Бюл. Здраве - май 2019 | Бюл. Здраве - април 2019 | Бюл. Здраве - март 2019 | Бюл. Здраве - февруари 2019 | Бюл. Здраве - януари 2019 | Бюл. Здраве - декември 2018 | Бюл. Здраве - октомври 2018 | Бюл. Здраве - септември 2018 | Бюл. Здраве - август 2018 | Бюл. Здраве - юни 2018 | Бюл. Здраве - май 2018 | Бюл. Здраве - април 2018 | Бюл. Здраве - март 2018 | Бюл. Здраве - февруари 2018 | Бюл. Здраве - януари 2018 | Бюл. Здраве - декември 2017 | Бюл. Здраве - ноември 2017 | Бюл. Здраве - октомври 2017 | Бюл. Здраве - септември 2017 | Бюл. Здраве - август 2017 | Бюл. Здраве - юли 2017 | Бюл. Здраве - юни 2017 | Бюл. Здраве - май 2017 | Бюл. Здраве - април 2017 | Бюл.Здраве - март 2017 | Бюл. Здраве - февруари 2017 | Бюл.ъЗдраве - януари 2017 | Бюл. Здраве - Декември 2016 | Бюл. Здраве - Ноември 2016 | Бюл. Здраве - Октомври 2016 | Бюл. Здраве - Септември 2016 | Бюл. Здраве Август 2016 | Бюл. Здраве - Юли 2016 | Бюл. Здраве - Юни 2016 | Бюл. Здраве - Май 2016 | Бюл. Здраве - Април 2016 | Бюл. Здраве - Март 2016 | Бюл. Здраве - Февр. 2016 | Бюл. Здраве - Януари 2016 | Бюл. Здраве - Януари 2015 | Бюл. Здраве - Февруари 2015 | Бюл. Здраве - Март 2015 | Бюл. Здраве - Април 2015 | Бюл. Здраве - Май 2015 | Бюл. Здраве - Юни 2015 | Бюл. Здраве - Юли 2015 | Бюл. Здраве - Август 2015 | Бюл. Здраве - Септември 2015 | Бюл. Здраве - Октомври 2015 | Бюл. Здраве - Ноември 2015 | Бюл. Здраве - Декември 2015 | Основна карта на сайта
Назад към съдържанието | Назад към главното меню