Ян. 2017 - Новини 2017

Отиване към съдържанието

Главно меню:

Детско утро под надслов „ Алиса в страната на чудесата”

На 20 януари от 10.00 часа в Читалнята на Детски отдел се проведе Детско утро под надслов „ Алиса в страната на чудесата” по случай 180 г. от рождението на Луис Карол – британски писател (роден на 27.01. 1832).

Участници в тържеството бяхя Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и ученици от ІІІ клас на ІІ ОУ „Д. Благоев” с ръководител г-жа Екатерина Христова.

Библиотекар от отдела и учениците разказаха за живота и творчеството на Луис Карол и за популярната му книга „ Алиса в страната на чудесата”.

На децата бе прожектиран филмът „ Алиса в страната на чудесата”.
Г-жа Бистра Дживджорска е читател на годината - 2016 г. на Регионална библиотека "Димитър Талев" - Благоевград. Наградата бе връчена на специално събитие в Столична библиотека - София. Инициативата за националната кампания "Читател на годината" е на г-жа Мария Габриел-евродепутат и зам.председател на групата на ЕНП. Основният стремеж на кампанията е да насърчи четенето сред всички възрасти, което допринася за трупането на знания и умения и споделянето на ценности. В инициативата се включиха регионалните библиотеки в страната, всяка от които излъчи своя читател, заел най-голям брой книги през 2016 г. Наградата за всички, отличени с приза, е посещение на Европейския парламент в Брюксел, осигурено от г-жа Габриел.
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню