Юли 2017 - Новини 2017

Отиване към съдържанието

Главно меню:

На 7 юли от 10.30ч. в Читалнята на Детски отдел се проведе Детско утро под надслов „ Приказките на Елин Пелин” по случай 140 г. от рождението на Елин Пелин (Димитър Стоянов) – български писател (роден на 08. 07.1877).
Участници в тържеството бяха Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел, деца – редовни читатели на Детския отдел и деца, организирани в летни занимални.
Библиотекар от Детския отдел и ученици разказаха на децата за творчеството на Елин Пелин. Децата прочетоха популярни приказки от Елин Пелин и направиха драматизация на „Дядовата ръкавичка”. За финал малчуганите гледаха детския филм „Ян Бибиян” по творба на писателя.
Децата получиха грамоти за участие в тържеството от Регионална библиотека.

Тържествен рецитал под надслов „Аз съм Левски ”
На 18 юли от 10.30ч. в Читалнята на Детски отдел се проведе Тържествен рецитал под надслов „Аз съм Левски ” по случай 180 г. от рождението на Васил Левски (роден на 18.07.1837) .
Участници в тържеството бяха Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и деца от частна занималня „Happy Kids House”.
Учениците разказаха за живота на Васил Левски, рецитираха стихотворения за Апостола на свободата и прочетоха мисли на Дякона. Малчуганите оцветиха портрети на Васил Левски, с които ще направим изложба в библиотеката. Децата гледаха документалния биографичен филм за Васил Левски „Живот и дело”, чуха негови мисли и песента „Обесването на Васил Левски”. За финал децата гледаха анимационен филм „Левски”
Участниците в тържеството получиха грамоти от Регионална библиотека „Димитър Талев”.
Отдел "Изкуство" на Регионална библиотека "Д. Талев" организира лятна работилница "Лято, слънце, море". Ученици от лятна занималня "Магнаура" с ръководител госпожа Петя Танева рисуваха картини по преживяно от лятната ваканция. С голям интерес децата изслушаха разказите на библиотекар от отдела и на госпожа Танева за живота и делото на Велики български художници. Бяха показани и картини на художниците.
Вдъхновени от разказите те нарисуваха прекрасни рисунки на тема "Лято, слънце, море", след което те разгледаха Детски отдел на библиотеката и изгледаха любим детски филм.
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню