Септември 2017 - Новини 2017

Отиване към съдържанието

Главно меню:

От 5 септември в Регионална библиотека „Димитър Талев” гостува изложбата „Офортите на Рембранд”, предоставена от Народна библиотека „Иван Вазов”Пловдив.
Офортите на един от най-великите художници в историята на европейското изкуство са от тритомник от 351 офорта. Съставител и автор на монографията за художника в това изключително ценно издание е забележителният познавач и специалист върху творчеството на Рембранд- Огюст Шарл Блан, професор от Ecol de France, член на Академия на науките и Академия на изящните изкуства.
Тритомникът „Офортите на Рембранд” е издаден в Париж през 1880 г. в тираж от 500 екземпляра. Притежаваният от НБ „”Иван Вазов” екземпляр е единствен не само в България, но и на Балканите. Закупен е на 13 март 1883 г. от Лайпциг за 338 златни лева по искане на тогавашния директор на библиотеката Борис Дякович.
Изложбата е експонирана на II етаж /Заемна за възрастни/ в Регионална библиотека „Д. Талев”и може да бъде разгледана свободно от всички граждани.
ЗАПОВЯДАЙТЕ!
На 6 септември 2017 г. г-жа Райка Христова, директор на РБ"Димитър Талев" - Благоевград положи цветя пред паметната плоча на загиналите във войните за Обединението и Независимостта на България по повод 132 години от Съединението на България
Днес 22 септември 2017 г. се навършват 109 години от обявяването на Независимостта на България. Директорът на Регионална библиотека "Димитър Талев" г-жа Райка Христова положи цветя пред Паметната плоча на загиналите в борбите за Освобождение и обединение на страната.
 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню